Indlæg

Viser indlæg fra februar 17, 2017

Hjemmelavet ler

Billede
2 kopper natron 1 kop Majsstivelse 1 1/4 kop koldt vand
Majsstivelse og natron blandes sammen i en gryde. Vandet røres i . Sæt gryden over ved middel varme og rør rundt. Efter et lille stykke tid ser det sådan ud.

Når det har samlet sig til noget der ligner en bold, sætte det i en skål.

Læg et fugtigt klæde hen over. RØR IKKE VED DET FØR DET ER KOLDT.

Jeg havde besluttet mig til at lave små stjerner til min gren.

Husk at lave små huller inden de kommer i ovnen. Hullerne kan evt. laves med en strikkepind. Læg dem på bagepapir og på en rist. Sæt dem i en varm ovn på 100 grader. De skal ca. have 1 time, men hold øje med dem,  da de ikke må blive brune på bagside. Vend dem hellere en gang så du er sikker på de er færdige. 
Rigtig god fornøjelse


Lækre kanelmuffins

Billede
Kanelmuffins


Dej:  125 g smeltet smør eller margarine.  400 g sukker  400 g hvedemel  4 tsk. stødt kanel  2 tsk. natron  1/2 l kærnemælk 
FREMGANGSMÅDE  Den smeltede margarine og sukker røres sammen.  Mælken røres i.  De øvrige ingredienser tilsættes.  Hæld dejen i muffins forme og bag dem ved 200 grader i ca 30 minutter. 
Frostings: 4,5 dl flormelis  1¼ dl kakao  90 g blødt smør  1½ tsk. vanillesukker  Ca. 3/4 dl lun mælk 
Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.  TIP! Hvis du vil have en frosting der er stiv, skal du tilsættemælken lidt af gangen og ikke nødvendigvis det hele.  Undlader du kakao har du en vanillefrosting, og skifter du mælken ud med f.eks. jordbærsirup, har du jorbær frosting.  Du kan også bruge flormelis med jordbærsmag istedet for almindelig hvid flormelis.  Erstatter du en smule af mælken med færdiglavet kaffe, har du en lækker mokkafrosting

Årets julebag 2016

Billede
Vaniljekranse 2016 Jeg har de sidste par år bagt disse lækre vaniljekranse. Opskriften er fundet hos : www.madenimitliv.dk Tjek siden ud, for der er virkelig meget lækkert der.
 Vaniljekranse
Ca. 100 stk. 500 gr hvedemel 1/2 tsk hjortetakssalt 200 gr sukker 1 vanillestang 375 gr smør 1 æg Mel og hjortetakssalt sigtes sammen i en skål og sukker, på nær omkring 1 tsk, tilsættes. Vanillestangen halveres, kornene skrabes ud og mases ned den sidste tsk sukker på et skærebræt, så kornene skilles ad. Skrab vanillesukker ned i skålen og smuldre til sidst det kolde smør i melblandningen. Saml dejen med ægget og stil den koldt – gerne til næste dag, men dejen kan sagtens holde sig længere. Laves dejen på en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i skålen og køres til dejen er samlet, hvorefter den hviler i køleskabet. Kør dejen gennem kødhakkerens stjerneplade og skær de lange stænger i passende stykker. Form stykkerne til kranse og bag dem 6-8 minutter ved 180 grader. Afkøl på rist og opbe…